HerkkuKeiju

HerkkuKeiju

lauantai 6. kesäkuuta 2015

Tervehdys blogiin! Kurkkaas tätä päivitystä! ;)

Isäni vaimo, lasteni mumma, on kova lukemaan kirjoja. Niinkuin kyllä itse isänikin.
Mumma kirjoittaa itsekkin blogia, kirjoista, ja se vähä mitä itse niistä tiedän, on se, että kirjabloggaajat pitävät yhdessä kirjapiirejä, joissa ilmeisesti keskustellaan, noh, kirjoista! :D ( Huomaatte varmasti tästä tietämykseni aiheesta... ;D )
Jokatapauksessa mumma halusi yllättää muut kirjafanit seuraavassa piirissä.
Hän oli kirjamessuilla bongannut pieniä kirjaleivoksia ja tiedusteli kuvan kera niiden toteuttamista.
Ensimmäinen mielikuva oli: eihän tuollaisia voi tehdä, mutta sinnikkäästi hän ajoi asiaansa, ja minä kunnianhimoisena innostuin tutkimaan asiaa tarkemmin.
Löysin ihanan "yhden naisen yrityksen"  nimeltään KAKKUTAIVAS. Häntä oli kehuttu facebookissa leivontaryhmässä, ja nimenomaan siksi, että hän pystyi tekemään sokeripaperille MITÄ VAAN KUVIA!
Tiedustelin häneltä kirja-asiaa, ja hän totesi niiden kyllä onnistuvan, mikäli tekisimme A4-kokoisen kollaasin halutuista kirjankansikuvista.
Hän sitten tulostaisi sen, lähettäisi minulle, ja minä sitten leikkaisin kuvat halutun kokoisiksi ja liimailisin ne jo valmiiksi tekemiini kirja-aihioihin.
Tilasin sokeripaperin jo hyvissä ajoin, ja kun vihdoin aloin itse kirjoja tekemään, oli paperi jostain syystä kova kuin kivi. Leikkaaminen ei onnistunut ilman, että itse kansikuva halkesi.
Tiedustelin kakkutaivaan kantaa asiaan, ja sieltä oltiin HETI VALMIITA toimittamaan minulle uusi paperi! Tuota voin jo kutsua täydelliseksi asiakaspalveluksi! Uusi paperi tuli nopeasti, ja pääsin tekemään onnistuneet kirjat. Mikäli tarvitset siis jonkunlaista kuvaa kakkuusi, suosittelen kysymään apua Kakkutaivas-yritykseltä.
Itse leivoksista;
Kirjojen alla on siis perussitruunamuffinssi, joihin porasin keskelle reiän, jonka täytin italialaisella sitruunamarenkikreemillä. Päälle pursotin kevyttä sitruunamoussea.
Ja tässäpä kirjat ja leivokset tulevat, nauttikaa. :)

12 kommenttia:

 1. Niistä tuli uskomattoman hienoja! Kiitoskiitoskiitos rakas bonustyttöni! t. mumma

  VastaaPoista
 2. Hyvältä maistui Stoner, kiitos (ja muutenkin pidän sitruunaleivonnaisista).

  VastaaPoista
 3. Ihanan näköisiä - kyllä harmitti, kun en päässyt tapaamiseen tällä kertaa mukaan :-)

  VastaaPoista
 4. Hihhih, kiitos paljon vaan, kun tsemppasit mua vaan tekemään, vaikka yhdessä vaiheessa meinasi uskokin loppua. ;) Näistä tuli niiiin hitti, aivan kuten ennustit. Uutta nettihaastattelua odotellessa! :D:DHehhee!

  VastaaPoista
 5. Nuo on käsittämättömän hienoja!

  VastaaPoista
 6. Huikean hienoja leivoksia ja varmasti myös hyviä, sitruunaleivokset ovat suosikkejani!

  VastaaPoista
 7. Yksi lupasi lukea itse kirjan, jos leivos on hyvää (ja kommentista päätellen oli eli hdcanis, kirja-arviota odotellen). Nälkävuosista kertova kirjankansi herkun päällä ei ollu multa paras idea, mistä tuli hmm, keskustelua. Mutta kun kansi on niin kaunis ja kirja niin hyvää luettavaa! Olipa kiva valita herkuimpia kansia, ja toteutus suli suussa. Joku sanoi että voisi syödä vain noita kirjoja kansineen, ilman kuppikakkuakin ovat kuin karkkia.

  VastaaPoista
 8. :) kiva, että ovat maistuneet kaikille!

  VastaaPoista
 9. Kannelmäen kirjastokin pääsi näistä nauttimaan, idea aivan mahtava ja toteutus kymmenen plus!
  Terv. Laura Kantsusta

  VastaaPoista
 10. Mukava kuulla, että tekin tykkäsitte. Arja tehnyt kunnon kierroksen kuppikakkujen kanssa. Hehheh.

  VastaaPoista